Extra sfeer in huis creëer je door wat aan versieringen te doen. Uiteraard zijn deze te koop, maar zelf maken is natuurlijk hartstikke leuk! Op deze en de volgende pagina’s kun je van allerlei ideeën opdoen voor een creatief en vrolijk Pasen!…
pagina 1  pagina 3
 

aastak 

Benodigdheden: 
  Crêpe papier
  Twijgjes
  Wol of dun draad
  Schaar
  Emmertje met zand

De twijgjes dienen als paastak, maar je kunt eventueel ook een echte paastak nemen. Knip het crêpepapier in strookjes van 3 cm. Sommige knip je in, bij andere maak je een golfje bovenaan, of een zigzag. Rol het strookje uit, en rol het daarna weer strak op. Zo krijg je een beetje een bloemetjesidee. Maak de bloemetjes met een touwtje aan de paastak vast. Zet de tak in een emmertje met zand zodat hij stevig staat. Het emmertje kan je ook versieren met crêpe papier. Je kunt natuurlijk in plaats van bloemetjes ook eieren in de paastak hangen.

ihoofd met veel haar

Benodigdheden: 
  Een hardgekookt ei
  Zaadjes van tuinkers
  Watten
  Viltstift 

Met Pasen heb je vast wel een hardgekookt ei, maar ook als het geen Pasen is kan je wel aan een ei komen. Teken eerst een leuk gezichtje op het ei. Sla vervolgens het topje eraf en eet het ei op. Doe wat watten in de lege dop, een beetje water erbij en de tuinkerszaadjes erop. Zet het ei in een eierdop in de vensterbank. Zorg er wel voor dat de watten vochtig blijven, en je zult zien dat na een paar dagen de zaadjes ontkiemen. En voila: een eierhoofd met haar!

uderwets eieren verven

Benodigdheden: 
  Ei
  Verf
  Kwastje
  
Eieren versieren door verf is door iedereen wel eens gedaan. En dat moet je gewoon blijven doen. Je kunt er namelijk ontzettend leuke werkjes van maken. We zullen eerst eens gaan kijken hoe we te werk moeten gaan.

Je kunt gekookte eieren eerst versieren en daarna opeten, maar als je de eieren eerst leegblaast dan kun je er heel lang plezier van beleven. En omdat ze niet zo zwaar zijn kan er nog veel van gemaakt worden ook.

Allereerst kun je de eieren uitblazen. Hier heb je een rauw ei voor nodig. Steek met een naald een gaatje aan beide uiteinden van het ei. Maak het ene gaatje iets groter dan het andere. Blaas boven een schaal door het kleine gaatje, zodat de inhoud van het ei door het grote gaatje in de schaal komt. Was de eieren goed schoon door er water doorheen te spoelen. Laat ze goed uitlekken zodat je tijdens het werken geen last van het water hebt.

Als je het ei gaat verven, is het natuurlijk moeilijk om het ei vast te houden. Steek daarom een satéprikker door  de gaatjes heen. Met een stukje klei kan je ervoor zorgen dat het ei niet verschuift. Op deze manier gaat het verven een stuk makkelijker.

Als je het ei op gaat hangen is dit misschien een handige tip: haal een lint door de beide gaatjes. Maak onderin een strik en het ei zal netjes blijven hangen. Handig toch! Het is wel een hele klus om het lint er goed doorheen te halen.
 

eer >>>