Extra sfeer in huis creëer je door wat aan versieringen te doen. Uiteraard zijn deze te koop, maar zelf maken is natuurlijk hartstikke leuk! Op deze en de volgende pagina’s kun je van allerlei ideeën opdoen voor een creatief en vrolijk Pasen!…
pagina 2  pagina 3
 

ierdopjes

Benodigdheden: 
  Wc-rolletjes
  Viltstiften
  Schaar
  Gekleurd papier
  Lijm

Neem een wc-rolletje en snij daar stukjes van ruim 2 cm vanaf. Hiervan kan je een simpel eierdopje maken. Meet met de eerste even of het ei goed staat op die 2 cm. Sommige eieren zijn wat kleiner en de maten van wc-rolletjes zijn ook niet altijd even groot, dus moet je soms iets grotere stukjes gebruiken.
Plak er wit papier overheen en ga dan het rolletje op verschillende manieren versieren. Kleur er mooi met viltstiften allerlei patronen en schilderkunstwerkjes op.
Je kunt ook direct met gekleurd papier werken. Eerst één kleur helemaal en daarna beplak je die met stroken papier of confetti in allerlei kleuren.
Je kunt ook nog de bovenkant van het dopje eerst in een leuke vorm knippen, bijvoorbeeld met allemaal golfjes.
 

uiken met karretje

Benodigdheden: 
  Stuk karton
  Eierdopje
  Lijm
  Schaar 

Zorg dat je een half leeg eierdopje hebt. Dit eierdopje is de kar. Knip vervolgens een kuikentje uit stevig karton. Als je geel papier gebruikt ben je snel klaar, maar een wit blaadje kleuren kan natuurlijk ook.
Knip uit hetzelfde papier ook twee ‘wielen’ voor het karretje. De grootte moet je een beetje aanpassen aan het eierdopje dat je hebt. Meestal is de grootte van een stuiver wel goed, dus daarmee kan je simpel de rondjes eerst tekenen.
Knip ook twee reepjes papier waarmee het kuikentje het karretje gaat trekken. Plak nu de wielen aan het karretje en de reepjes een het kuikentje en de kar. Zet er wat madeliefjes in en laat het kuikentje “Piep” de kar trekken. Je kunt er in plaats van madeliefjes natuurlijk ook paaseitjes in doen!

arcis eierdop

Benodigdheden: 
  Geel karton
  Eierdoos
  Oranje verf
  Lijm 

Neem een eierdoos en knip het kommetje eruit. Dit is het kommetje waar het ei in staat. Schilder dit kommetje oranje. Vervolgens knip je uit een geel stuk karton een bloem. In het hart van deze bloem plak je het kommetje. Paasei erin en het eierdoppie is klaar! Als je er nu voor iedereen uit het gezin er eentje maakt, dan wordt het vast een leuk paasontbijt! 

eer >>>