Figolli paas figuurtjes
 
Voor het deeg
400 gram margarine
800 gram bloem
200 gram suiker
3 dooiers
1/2 theelepel geraspte citroenschil
water

Voor de vulling
400 gram suiker
400 gram amandelen
3 eiwitten
1 dessertlepel Orange Blossom (cocktail gemaakt met 1 1/4 oz Gin, sinaasappelsap)

Een aantal snijvormen. Bijvoorbeeld een paashaas of een bloemetje.

 
Deeg

Bloem zeven en in een grote schaal doen. Kneed met je vingertoppen de margarine door de bloem. Doe dit totdat je iets hebt wat op een heleboel broodkruimeltjes lijkt. Maak dit zoet met wat suiker en geef het met de citroen wat extra bite. Voeg de dooiers en genoeg water eraan toe om er vrij stevig deeg van te maken. 

Vulling

Verpulver zowel de suiker als de amandelen. Voeg de Orange Blossom en de geklopte eiwitten hier aan toe. Bestrooi het aanrecht, of de tafel, met bloem. Pak het deeg en rol het hier ruim over uit. Gebruik de snijvormen om voor elke Figolla twee vormen te maken. Als je geen vormen hebt, gebruik dan gewoon je fantasie! Doe op de onderste plak deeg een dikke laag (1cm) vulling. Zorg ervoor dat je 1cm ruimte langs de randen laat. Leg de andere plak hierop en breng de randen naar elkaar toe. Even goed aanknijpen en vervolgens een half uur in de oven op halve stand. Laat de Figolli afkoelen. Versier ze eventueel met glazuur of gesmolten chocolade.