Varkensmedaillons met abrikozen (4 personen)
 
circa 400g varkenshaas
1 blik abrikozen op sap (ca. 400g)
2 el olie
25g boter
zout en versgemalen peper
2 el citroensap
2 el sojasaus of ketjap
1 dl kookroom
 
Snijd de varkenshaas in 8 gelijke porties en sla ze met de muis van de hand iets platter. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. Verhit de olie in de koekenpan en voeg de boter toe. Bak de stukjes varkenshaas, als het schuim is weggetrokken, aan beide kanten in circa 3 min bruin en bestrooi ze met wat zout en peper. Blus het braadvocht af met circa 1 dl van het abrikozenvocht en roer er het citroensap, de sojasaus en de kookroom door. Laat het vlees nog circa 5 min in de saus stoven. Schep op een schaal, garneer met de uitgelekte abrikozen en bestrooi met de fijngeknipte bieslook. Lekker met bijvoorbeeld aardappelpuree en groenten naar keuze.