Sjanghai Noodles met kip (2 personen)
 
300 gramgedroogde Sjanghai noodles of Japanse Udon noodles
240 gram Kipfilet in reepjes
240 gramspitskool of paksoi
2 wortels in reepjes
1 groene ui in stukjes van 5 centimeter
1 theelepel gehakte gember
3 eetlepels soja saus
2 eetlepels hoisin saus
2 koppen stevige kippenbouillon
4 eetlepels pinda-, maïs- of zonnebloemolie
snufje witte peper
marinade voor kip
2 theelepels Chinese rijstwijn
1 theelepel zetmeel (maïs)
 
Kook 2 1/2 liter water, voeg de noodles toe en breng het weer aan de kook.
Voeg een halve kop koud water toe en breng het een 2e maal aan de kook.
De noodles even goed doorroeren. Vervolgens nog een halve kop koud water toevoegen en weer aan de kook brengen. Laat nog 3 minuten koken op halve stand totdat de noodles al dente zijn.
Giet de noodles af en leg ze op een plank (of een andere grote ondergrond) te drogen.
Mix de marinade ingrediënten en voeg hier de reepjes kip aan toe. Goed mengen en vervolgens 10 minuten apart zetten.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok of hapjespan. Doe dit 30 seconden op de hoogste stand.
Roerbak de kip ongeveer 1 minuut. Leg deze vervolgens even op een bord.
Doe nu de kool/paksoi, wortels, uien en gember in de wok/hapjespan. Ook deze 1 minuut roerbakken en daarna op een bord leggen. Verhit vervolgens de overgebleven 2 eetlepels olie op de hoogste stand, 30 seconden lang.
Roerbak de noodles 2 minuten, voeg de soja en hoisin saus toe en bak nog 1 minuut door.
Giet de bouillon erbij en laat het geheel 5 minuten borrelen (zachtjes). Vergeet niet het zetmeel toe te voegen!
Doe de kip en de groenten erbij en laat het geheel 2 minuten goed doorkoken.
Schep de maaltijd in een serveerschaal en sprenkel er nog wat sesamolie en witte peper overheen.