Griekse Paaskoekjes (Kourabiedes)
 
240 gram boter
2 dooiers
1 theelepel vanille aroma
1 theelepel bakpoeder
80 gram suiker
1/2 theelepel brandewijn (optioneel)
450 gram bloem
1 theelepel gemalen kruidnagel
 
De oven op 175 graden voorverwarmen. De eerste vijf ingrediënten goed mixen.
Doe hierbij de bloem, het bakpoeder en het kruidnagelpoeder.
Maak van het deeg koekjes van ongeveer 2 cm breed. Bak deze 10-12 minuten op een licht ingevette ondergrond.
Als het goed is, zijn de koekjes nu gezet, maar niet gebruind.
Laat ze nu nog 2 minuten op de bakplaat staan, alvorens ze eraf te halen.

Bestrooi ze met poedersuiker wanneer ze zijn afgekoeld.

Wil je een nog Griekser koekje? Laat het kruidnagelpoeder dan vervallen en stop een hele kruidnagel in elk koekje voordat je het gaat bakken.