Het is zover: tijd om eieren te zoeken! Wij hebben in totaal 5 eieren verstopt in deze website. Zo meteen geven wij jou voor elk ei een hint. Zoek alle letters bij elkaar en maak er een woord van! Stuur jij het juiste woord naar ons op, dan maak je kans op een van de 5 DVD pakketten van Universal. Om welke films het gaat? Lees vooral verder!
 
Antz

Mier Z-4195 is een eenzaam mannetje tussen miljoenen soortgenoten. Hij is klein, heeft een boel te klagen en wordt op een dag verliefd op de prinses van de mierenhoop. Maar goed, hij is maar een doorsnee miertje, ze zou hem nooit zien staan, toch? Fout! Z (zoals zijn vrienden hem liefkozend noemen) probeert van alles en nog wat en wordt zodoende de held van de kolonie. Maar er zijn bepaalde mieren die andere plannen hebben voor deze hoop dan de bewoners zelf, heel andere plannen… Blijft Z een held?

   
The Prince of Egypt (De Prins van Egypte)

Deze tekenfilm is een echte topper! In prachtige beelden en met mooie muziek en liedjes wordt het verhaal van Mozes verteld. Als baby wordt Mozes door zijn moeder in een mand de rivier op gestuurd. Hij wordt gevonden door de vrouw van de farao (de koning) van Egypte. 
Mozes wordt als broer van de toekomstige koning Ramses opgevoed, maar op een bepaald moment komt hij er achter wie echt zijn familie is. Het is een Hebreeuws gezin en helaas voor Mozes vindt Ramses de Hebreeuwen geen goed volk. Mozes besluit zijn volk naar een ander land te brengen, maar om dat voor elkaar te krijgen, moet hij wel de strijd met zijn broer aangaan…

   
Joseph the King of Dreams (Jozef de Dromenkoning)

Jozef de Dromenkoning is gebaseerd op het bekende bijbelverhaal. Jozef, zoon van Jacob en Rachel, vertelt dat hij voorspellende dromen heeft en dat levert binnen zijn familie de nodige ruzies op. Zijn broers zijn jaloers en verkopen Jozef – zonder dat zijn ouders het weten – aan slavenhandelaars. Zo komt Jozef terecht in Egypte, aan het hof van de farao. Hier komt de eenvoudige herder in aanraking met een wereld vol pracht en praal, avonturen en romances. De farao stelt Jozef aan als koninklijk droomuitlegger, die Egypte moet behoeden voor rampen en tegenspoed. In zijn nieuwe baan heeft Jozef macht en aanzien, liefde en geluk. Maar door een speling van het lot ontmoet hij zijn broers weer en breekt het moment aan om belangrijke beslissingen te nemen.

   
Goed, wat moet er gebeuren? Simpel. Aangezien dit een speurtocht is, moet er naar eieren gezocht worden. Wij hebben er 5 verstopt, maar wij gaan natuurlijk niet zeggen waar! Wat wij wel doen is jou een paar hints geven. Voor elke letter krijg je één hint. Heb je alle letters? Vul het woord dat je nu hebt in het juiste vakje in en verstuur het formulier (met adres!). Succes!

De hints zijn….

Letter 1: pas op dat je niet buiten de lijntjes kleurt!
Letter 2: hier heeft de postbode weinig werk aan!
Letter 3: lekker winkelen?
Letter 4: zachte chocolade eieren… lekker om te eten, maar hoe maak je ze?
Letter 5: lees de groeten van anderen, van boven naar ONDER….

Belangrijk! Letter 1 is ook echt letter 1, letter 2 is inderdaad letter 2 enz.
 

Je naam:
Je e-mail adres:
Je leeftijd:
Je adres:
Je postcode:
Je woonplaats:
Welk woord heb je gevonden: