e maand april staat voor de paashaas altijd in het teken van Pasen. Vele duizenden eitjes moet hij naar de mensen brengen. Chocolade eitjes, suiker eitjes, echte eitjes, en dat over de hele wereld! Al jarenlang doet hij het met veel plezier, maar vorig jaar was er een probleempje. De paashaas was tijdens het skaten gestruikeld over een steentje en liep nu, heel zielig, met zin rechter pootje in het gips. Hij was ten einde raad... "Wie gaat alle eitjes bezorgen? Wie gaat mij helpen de eitjes te versieren? Wie kan mij helpen? Wie? Heeeeeeeeeeelp!"
Het moge duidelijk zijn, dat de paashaas het niet meer zag zitten. En een beetje gelijk had hij ook wel. Altijd was hij degene geweest die alles deed, niemand had hem geholpen! Om binnen een paar weken iemand te vinden die alles op tijd kon leren, leek onmogelijk.

e buurman had een idee: laat een uitzendbureau hulp zoeken! "Ach ja, waarom niet", dacht de paashaas.
Al snel kwam hij er achter waarom niet... De ene hulppaashaas na de andere probeerde het, maar na een week waren er meer kapotte eieren dan hele. Overal zat verf en sommigen hadden in hun pauzes zoveel chocolade eitjes gegeten dat ze met buikpijn naar huis waren gegaan. Was dit het dan? Zouden duizenden kinderen en volwassenen dit jaar geen eitje krijgen? Als het aan het buurmeisje van de paashaas lag niet.
Maaike de Mol woonde alweer een paar jaar naast de paashaas. Ze vond hem een geweldige buurman en maakte elke dag wel een leuk praatje met hem. Toen ze hoorde dat hij zijn pootje in het gips had, was zij de eerste die aanbood om hem te helpen. Maar ja, een mol is nogal blind en heeft erg scherpe klauwen. De eitjes zouden er maar raar uit komen te zien. Toch wou Maaike graag helpen. Ze besloot om iets te doen, wat maar weinig anderen haar na zouden kunnen doen.

ls er iets is wat mollen goed kunnen, dan is het wel graven. Ze zien misschien niets, maar ze voelen precies waar ze heen gaan. Zo snel als ze kon, begon Maaike te graven richting Spanje! Maar wat is daar nou te vinden?
Mooie stranden, gezellige terrasjes en lekker weer? Klopt! En Sinterklaas woont er ook! Maaike had bedacht dat hij waarschijnlijk de enige was, die net zoveel afwist van heel veel dingen bezorgen en versieren als de paashaas,
Na een paar dagen te hebben gegraven, was ze aangekomen bij het huis van Sinterklaas. Voorzichtig klopte ze aan. Een van de pieten opende de deur. Maaike legde aan hem uit waarom ze gekomen was. De piet vond het een fantastisch verhaal en rende zo hard naar de Sint om het te vertellen, dat hij over zijn eigen voeten struikelde.
De goede Sint was aangenaam verrast en twijfelde geen moment: "Natuurlijk ga ik helpen! Pieten, maak de Sinterklaas-Jet klaar voor vertrek... Wij gaan paaseieren bezorgen!" Jaja, Sinterklaas gaat met zijn tijd mee. Tijdens de vliegreis naar Nederland zat hij zelfs de helft van de tijd zaakjes te regelen via zijn mobieltje!

enmaal aangekomen bij het huis van de paashaas verstopten de Sint en zijn pieten zich om de hoek terwijl Maaike aanbelde. Een zielig kijkende paashaas deed de deur open. "Hallo Maaike, zucht.... Je komt vast voor een lekker chocolade eitje, maar ik kan je niet helpen. Ik... snik.... ik heb niemand kunnen vinden om mij te helpen en nu zijn er geen eitjes en weet ik niet meer wat ik moet doen... BOEHOEHOEHOE!" De paashaas was erg droevig en was waarschijnlijk nog wel een tijdje doorgegaan met huilen als Maaike hem niet had onderbroken. "U hoeft zich geen zorgen meer te maken hoor, ik heb hulp voor u gehaald!" Op dat moment kwamen de Sint en zijn pieten vrolijk om de hoek gezet. De paashaas moest nog harder huilen, maar nu uit vreugde. "Hoe kan ik jullie hier ooit voor bedanken?" De Sint wist het wel. "Als jij zo rond 5 december eens bij mij op bezoek komt... wij kunnen ook wel eens hulp gebruiken!"

a met z'n allen een lekker kopje chocolademelk te hebben gedronken, gingen de pieten en de Sint direct aan de slag. Op aanwijzing van de paashaas werden de echte eitjes prachtig geschilderd en rolden de chocolade eitjes met duizenden tegelijk van de band. Maaike mocht ook meehelpen. Zij had de zware taak af en toe een paar chocolade eitjes te proeven. Hmmmmm, wij willen ook wel zo'n klusje klaren!

at alles toch nog goed is gekomen heb je misschien nog wel ergens gelezen of gehoord. Overal ter wereld waar de mensen Pasen vieren werden pieten in tuinen en op daken gezien. Sommigen waren een beetje in de war met Sinterklaas. Ze gingen door de schoorstenen omlaag en lieten wortels achter in plaats van eitjes. Later in het jaar denken duizenden mensen de paashaas te hebben gezien met een zak vol cadeautjes op z'n rug. Door hun vrienden en familie werden ze voor gek verklaard, maar wij weten wel beter!
De samenwerking is zowel de paashaas als de Sint zo goed bevallen, dat ze het de komende jaren blijven doen.
Dat betekent dat je, als jij je ogen goed openhoudt, je met Pasen misschien Sint en piet en met Sinterklaas de paashaas kunt zien!